Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü

Mahkeme Büro Hizmetleri Programı

TARİHÇE:
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Önlisans düzeyinde 2017 yılında kurulmuştur. Bu programa, 2019 yılı Haziran ayında Yükseköğretim Kurulu’nun kararı ile birlikte 40 öğrenci alınması uygun görülmüştür.  Programı şu an 3 öğretim görevlisinden oluşan eğitmen kadrosu ile öğretim ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.   İş imkânları çok geniş olan Mahkeme Büro Hizmetleri  Programı mezunları hem özel sektör kuruluşlarında hem de kamu kuruluşlarında çalışma olanağına sahiptir.  Mezunlar bu alanda çalışabilmek üzere gerekli temel ve teknik bilgiler ile donatılmış olarak yetiştirilirler..
PROGRAMIN AMACI:
Hukuk sektöründe gerekli hukuksal terim ve deyimleri bilen, hukuki kavramlara hakim, büro içinde ve dışında gerekli olan haberleşmeleri, organizasyonları sağlayıp iletişim kurabilen, etkili ve akıcı sunum yapan, bilgisayarda ofis programlarını kullanarak yazışmalara hakim, dosyalama ve arşivleme yapmayı bilen, kuruma uygun iş mektubu içeriği oluşturabilen, Türkçe’yi iyi konuşabilen, temsil etme becerisine sahip, hukuk dosyalama sistemini ve dava hizmetlerini izleyebilen özverili, nitelikli elemanlar yetiştirmektir.
MEZUNLARIN DİKEY GEÇİŞ İLE GEÇEBİLECEKLERİ LİSANS PROGRAMLARI
 
Mahkeme Büro Hizmetleri Programı Programını tercih eden öğrencilerin, 2 yıllık önlisans eğitimini tamamladıktan sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile geçiş yapabilecekleri 4 yıllık lisans programları:
•          Halkla İlişkiler
•          Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
•          Halkla İlişkiler ve Tanıtım
•          İşletme Bilgi Yönetimi
•          Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
•          Sağlık Kurumları İşletmeciliği
•          Yönetim Bilişim Sistemleri
MEZUNLARIN İŞ BULMA OLANAKLARI
Program mezunları temelde avukatlık ve hukuk bürolarında hukuk sekreteri olmak üzere Adalet Bakanlığı bünyesindeki Adliyelerde oluşturulan ön bürolarda ön büro-danışma memuru olarak istihdam edilebilirler.
Eynesil Kamil Nalbant MYO Mahkeme Büro Hizmetleri Programı Programı bu özverili mesleği seçmeye karar vermiş öğrencilerin teorik altyapılarını desteklemeyle birlikte, uygulamalı dersleri ve zorunlu staj uygulamasıyla mesleki hayatlarına en etkin biçimde hazırlanmalarını sağlamaktadır.