3+1 Mesleki Eğitim Modeli İle İlgili ÖNEMLİ Staj Dersleri Duyurusu (20 Nisan 2020)

19 Nisan 2020 Pazar

3+1 Mesleki Eğitim Modeli'ne Göre Staj Yapan Sevgili Öğrencilerimiz;

• 8 Nisan 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun kararı ve Üniversitemizin 15.04.2020 tarih ve 183 Sayılı Senato  Kararı gereği “İşyeri Uygulaması”, İşyeri Eğitimi” ve Staj” dersleri de Giresun Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) kapsamında verilecektir.
  • 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren Giresun Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ( http://eders.giresun.edu.tr ) portalına öğrencilerimiz, Öğrenci Bilgi Sistemindeki kullanıcı adı ve şifreleri ile birlikte giriş yaparak kayıtlanmış oldukları dersleri takip etmeleri gerekmektedir.
  • Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 8 Nisan 2020 tarihli toplantısında alınan karar ve Üniversitemizin 15 Nisan 2020 Tarih ve 183-4 Sayılı Senato kararına göre, 3+1 Mesleki Eğitim Modelinin uygulandığı programlarda, işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları dikkate alınarak, 2019 -2020 Bahar Dönemi ile sınır kalmak kaydıyla, öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresinin Uzaktan öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası vb etkinlikler ile tamamlatılabilmesine karar verilmiştir. Bu nedenle öğrencilerimiz mutlaka sisteme girmeli, ders kayıtlarını, ders hocalarının vereceği ders, ödev, proje, uygulama dosyası vb. etkinliklere ait sorumlulukları takip etmeleri gerekmektedir.
  • Uzaktan eğitim ders sürecinin başladığı 06 Nisan 2020 tarihi ve Uzaktan 3+1 Mesleki Eğitim Modeli staj derslerinin başlayacağı 20 Nisan 2020 tarihleri arasında kalan ve yapılamayan  staj dersleri için 2019-2020 bahar dönemi ile sınır kalmak kaydıyla 20 Nisan 2020 ve 04 Mayıs 2020 tarihleri arasında Yüksekokulumuzca yoğunlaştırılmış telafi programı hazırlanmış olup bölümlere ait telafili ders programı sitemizde yayınlanmıştır.
  • 09 Nisan 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun kararı, 15 Nisan 2020 tarih ve 183 Sayılı Üniversitemiz Senatosu'nun kararı ve Yüksekokulumuzun 17 Nisan 2020 tarih ve 2020-9 sayılı Yönetim Kurulu kararı gereğince, Yüksekokulumuzda yürütülen  teorik derslerin  uygulamalı olan kısımlarının da, Pandemi Nedeni ile  Yayınlanan Akademik Takvim içerisinde verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca uzaktan eğitim ders sürecinin başladığı 06 Nisan 2020 tarihi ve  3+1 Mesleki Eğitim Modeli derslerinin başlayacağı 20 Nisan 2020 tarihleri arasında kalan ve yapılamayan   bu uygulamalı dersler için telafi programı hazırlanmış ve ilgili bölümlere ait Telafili Ders Programı sitemizde yayınlanmıştır.
  • Ayrıca alttan dersi olan öğrencilerimizin tümü ilgili  dersleri için Uzaktan Eğitim (UZEM) üzerinden yapılacak derslere katılmaları gerekmektedir. 2019-2020 Bahar döneminde ara sınav yapılmayacak olup; ara sınav yerine geçecek ödev, proje, uygulama dosyası vb. etkinlikler yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz mutlaka Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapmalı, ders kayıtlarını, ders hocalarının vereceği ödev, proje, uygulama dosyası vb. etkinlikler  ile ilgili sorumluluklarını takip etmelidirler.
  • Öğretim elemanlarımız için ayrı (Eğitim Videoları)  ve Öğrencilerimiz için ayrı olmak üzere Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından  Eğitim Videoları hazırlanmıştır. Linke tıklayarak ya da http://uzem.giresun.edu.tr/tr/page/egitim-videolari-ogrenci/5829 adresi üzerinden bu videolara ulaşabilirsiniz.
  • Salgın nedeni ile yenilenen yeni takvime göre, Final sınavları, 18 – 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Bütünleme sınavları, 8 -16 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Mezuniyet Tek Ders sınavları ise, 19-20 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • EVDE KALIN, SAĞLIKLA KALIN..