Tarihçe

Yüksekokulumuz, 2016 yılında vefat eden Eynesil’li merhum iş adamı Kamil NALBANT’ın katkıları ile 4089 m2 kapalı hizmet binası ve  2511 m2 açık alan olmak üzere 6600 m2 alan üzerine kurulmuştur.

Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu, 2547 sayılı kanunun, 2880 sayılı kanunla değişik 7/d–2 maddesine göre 2008 yılında iki bölüm ve iki program (Yönetim ve Organizasyon Bölümü/ İşletme Programı ile Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri/ Çocuk Gelişimi Programı) kurulmuş olup, 80 öğrenci ile hizmet vermeye başlamıştır. 2009–2010 eğitim-öğretim yılında ise bu iki programın ikinci öğretimleri açılmıştır. 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde ise Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı (normal öğretim ve ikinci öğretim) açılmış olup, 2012- 2013 Eğitim-Öğretim Yılında da Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Sosyal Hizmetler Programı açılmış (normal öğretim ve ikinci öğretim) ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Ayrıca 2017 yılında YÖK’ün onayı ile birimimize, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı, Seyahat- Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Kültürel Miras ve Turizm Programı açılmıştır. 2018-2019 akademik yılında  ise Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı 40 öğrenci ile eğitim-öğretim dönemine başlamıştır.

Yüksekokulumuzun Kurucu Müdürlüğünü Sayın Dr.Öğr.Üyesi Beytullah DÖNMEZ yapmış olup, görevini  Sayın Dr.Öğr.Üyesi Zafer TÜRKMEN’e devretmiştir. Ardından Yüksekokulumuz müdürlük görevlerini, Sayın Dr.Öğr.Üyesi İsmail KIVRIM ve Dr.Öğr.Üyesi Mustafa ONUR ve Doç.Dr. Aysun TÜRKMEN, Prof. Dr. Feridun TEKİN ,Dr. Öğr. Üyesi Kenan YANMAZ yürütmüşlerdir. Halen Dr.Öğr.Üyesi Mustafa ONUR'un Müdürlüğünde  eğitim ve öğretime devam edilmektedir.