Uzaktan Eğitim İçin GÜNCELLENEN Normal Öğretim - İkinci Öğretim ve 3+1 Dersleri Ders Programı

19 Nisan 2020 Pazar

Uzaktan Eğitim Ders Programları

Sevgili Öğrenciler

2019-2020 Eğitim – Öğretim yılının Bahar döneminde kalan 10 haftalık derslerimiz için hazırlanan Uzaktan Öğretim Sanal Sınıf Ders Programına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.

Sanal Derslik -1 Hukuk Büro Yönetimi , Menkul Kıymetler Sermaye Piyasası Programı ve İşletme Yönetimi

Sanal Derslik -2  Sosyal Hizmetler  Tüm Dersler ve 3+1 Dersleri Telafili Ders Programı

Sanal Derslik -2  Sosyal Hizmetler  Tüm Dersler ve 3+1 Dersleri  Ders Programı

Sanal Derslik -3 Çocuk Gelişimi Programı Tüm Dersler ve  3+1 Dersleri için 20 Nisan 2020 -12 Haziran 2020 Arası Ders Programı

Uzaktan Öğretim sürecinde aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önemlidir;

• Dersler asenkron (eş zamansız) yürütüleceği için eğer ders programında çakışmalar olduğunu fark ederseniz bunu sorun yapmayınız. Çünkü tüm derslere süreç boyunca istediğiniz zaman eders.giresun.edu.tr adresinden erişebileceksiniz.

• Haftalık ders programımız birer saatlik dilimler (haftalık ders saati fark etmeksizin) şeklinde, ders ve dersin öğretim elemanının adına göre hazırlanmıştır.

• Bu ders programı sadece sanal dersler (video tabanlı) için hazırlanmıştır. Sanal derslerin dışındaki tüm öğretimsel faaliyetler ilgili hafta içerisinde istenilen saatte yapılabilmektedir.

• Herhangi bir ders için hazırlanacak olan sanal ders (video tabanlı) en az 10 dk, en fazla ise 50 dk olarak oluşturulacaktır.

• Dersin öğretim elemanının istemesi halinde ilgili ders aşağıdaki ders programında belirtilen gün ve saatte senkron (eş zamanlı) da yapılabilecektir. Yani, aynı anda dersinizin hocasıyla birlikte etkileşimli olarak derslerinizi işleme olanağınız da vardır. Dersini canlı yapmak isteyen hocalarımız sizleri derslerinden önce bilgilendirecektir.

• Dersler canlı yapıldığı takdirde devam zorunluluğu yoktur. Belirtilen gün ve saatte uygun olan ya da imkânı olan her öğrenci derse katılabilecektir.

• Bu süreçte dersler aşağıdaki program ışığında yürütülecek olsa da her hafta sanal dersin (video tabanlı) yapılacağı yanılgısına düşmeyiniz. Yani uzaktan öğretim sistemimize girdiğinizde ilgili dersin ilgili haftasında farklı öğretim materyallerini görebileceksiniz. Bazı haftalar dersler video tabanlı işlenebilecekken bazı haftalar daha farklı öğretimsel faaliyetler yürütülecektir.

• Bu süreçte derslerinizin yürütülmesi noktasında dersin öğretim elemanının yönlendirmeleri önemlidir. Öğretim elemanlarımız uzaktan öğretim sistemi eders.giresun.edu.tr üzerinden çeşitli iletişim kanallarını (mesajlaşma/sohbet/forum/e-posta vb.) kullanarak sizlerle iletişim kurabilecektir.

• Bu noktada sizlerin de bu iletişim kanallarını aktif kullanmanız ve her hafta düzenli olarak sistemimize giriş yapıp üzerinizdeki derslerin işlenişi ile ilgili bilgileri almanız önemlidir. Sizler için hazırlamış olduğumuz çeşitli kaynaklara (kullanım kılavuzları, eğitim videoları, yardımcı kaynaklar ve programlar vb.) da uzem.giresun.edu.tr adresinden ulaşabilmektesiniz.

• Bildiğiniz üzere bu dönemde ara sınavlar yapılmayacaktır. Ara sınav notlarınız için her dersin öğretim elemanı tarafından sizlere çeşitli ödevler/etkinlikler verilecek olup bu ödevlerinizin değerlendirmeleri sonucu ara sınav notunuz oluşacaktır.

• Bu süreçte her türlü sorunuzu ya da karşılaştığınız her türlü zorluğu bizlere uzem@giresun.edu.tr ve öğrenci.uzem@giresun.edu.tr e-posta adreslerini kullanarak iletebilirsiniz.

• EVİNİZDE KALIN, SAĞLIKLA KALIN...